17 d’abril del 2020

Ei! Ens movem???

Aquesta setmana us deixem amb propostes amb PAPERS DE DIARI o similar: 

Joc lliure simbòlicEns podem disfressar amb els diaris? I si fem boles i ens les posem sota les mànigues? Uau! Què forçuts que podem ser! Sabem fer barrets? Podem ser pirates, grangers, bombers o cuiners,... Podem fer muntanyes de paper de diari, ens amaguem a sota? O bé enrotllar-los i fer espases màgiques!
Catifacol·loca els papers de diari a terra sense deixar ni un tros de terra al descobert! Ara, separa’ls una mica i tracta d’arribar d’una punta a l’altra de l’espai només trepitjant els diaris. Pots fer-ho una mica més difícil si cada vegada els separes una mica més entre ells. Prova a fer-ho saltant! Ara utilitza només dos papers de diari per arribar d’una punta a l’altra. I si ho fas una mica més complicat doblegant els papers per la meitat? I per la meitat de la meitat? 
Encistellafes boletes amb el paper de diari i juga a encistellar-les dins d’una olla. Prova a fer-ho des de diferents distàncies i de diferents maneres (amb una mà, sense mirar, d’esquenes, per sota les cames, amb la mà no dominant,...). Pots demanar al pare o a la mare que moguin una mica l’olla mentre tu intentes encistellar les boletes! O si tens un “roomba” poseu l’olla  a sobre i engegueu-lo!
Només amb els peus!fes boletes amb el paper de diari i porta-les d’una banda de la casa a l’altra només fent servir els peus. Pots delimitar un caminet amb coixins i tractar de conduir la boleta sense sortir-te del camí. Ho podries fer només bufant? 
Equilibristesets capaç de moure’t d’un lloc a un altre mantenint un paper de diari sobre el cap sense tocar-lo amb les mans? I d’esquenes? I a quatre potes? I reptant? I caminant de puntetes? Aconsegueixes aguantar-te en equilibri sobre un peu sense que el paper de diari caigui de sobre el teu cap? I amb els ulls tancats? Amb compte, prova a caminar amb els ulls tancats intentant que el paper de diari no caigui! 
Velocitat: Col.loca un full de paper de diari sobre el pit i córrer ràpid sense que el full et caigui a terra. Ets capaç d’aconseguir-ho? Pots fer el desplaçament cada vegada més lluny?
Balla!: Posa’t una cançó que t’agradi i amb el ritme d’aquesta intenta esmicolar, només amb els peus, el full de paper de diari en trossos el més petit possibles.
Pots jugar amb algú?: Prova a fer llançament de boles de diari al company/a, el toques? intentes que no et toquin?. També podeu agafar un full del diari cada un per un extrem, posar-hi un objecte no pesat a sobre i intentar transportar-lo sense que caigui! Proveu a fer-ho en diverses posicions!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada